Hylte kommun logotyp

Renoveringen pågår för fullt i Torups skola

Den bakre byggnaden har genomgått en hel del renoveringsarbete. Sist vi var och kikade hade grupprummen på övre våningsplanet precis reglats upp och det spacklades på väggarna. När vi nu vandrar längs korridoren på övre plan är väggarna i grupprum, klassrum och toaletter klara.

Väggarna har målats i härliga kulörer som skolan själva varit med och valt ut. Det som är kvar att göra på den här våningen är att lägga golv, lister och tak, samt koppla el och upp med belysning.

- Ventilationen har dragits om och hela skolan kommer att ha en ny ventilation när renoveringen är klar, säger Charlotta Lindahl, VD Hyltebostäder.

Det finns en handikapptoalett på varje plan och några vanliga toaletter. På övre plan har toaletterna redan försetts med ett fint klinkergolv i brunt skiftande mönster. I hallen hänger det nya hyllor där barnen kan hänga av sig sina kläder och ställa ifrån sig sina skor.

I byggnaden där renoveringen pågår just nu har man renoverat taket och bytt ut en del fönster. En dörr för nödutrymning har satts in och leder ut till en spiraltrappa på baksidan.

- Takpannor och fönster är delvis renoverade och delvis nya. Där det har gått behålla exempelvis de gamla fönsterna har vi gjort det. Vi ser på hållbarhet och försöker bevara det vi kan både ur miljöperspektiv men också för att gammalt material förmedlar en historia, fortsätter Charlotta.

Det händer mycket i Torups skola. Under julledigheten ska värmen kopplas över till den nya silon/pelletsvärmaren. Den nya silon är belägen på skolbyggnadens baksida.

Hantverkarna jobbar på och renoveringen fortsätter de sista veckorna av året och in på nästa år. Hösten 2023 väntas renoveringen vara klar.

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.