Hylte kommun logotyp

Hyllade pristagare av årets kultur-, miljö- och ungdomsledarpris

Under onsdagens kommunfullmäktige hyllades mottagarna av årets kulturpris, miljöpris och ungdomsledarpris. Pristagarna tackades för sitt engagemang i bygden med blommor och en värdecheck. Ett stort grattis till alla pristagare önskar Hylte kommun!

Filip Vari - Kulturpris

Jessica Sandström - Ungdomsledarpris

Johan Edenholm - Miljöpris

Kulturpriset 2022 - Filip Vari

Med ett mål att sprida glädjen och gemensamheten han själv hittat i musiken vidare till andra anser kultur- och folkhälsonämnden att Filip Vari är en värdig mottagare till 2022 års kulturpris. Filip Vari började spela fiol på Hylte kommuns kulturskola. Som 10-åring kom han till sin första spelmansstämma och har sedan dess varit fast för folkmusiken. Han har mottagit zornmärket i silver och blev därmed utsedd till riksspeleman. Philips mormor tog emot priset i hans ställe då han inte kunde närvara denna kväll.

"Jag känner mig väldigt stolt och glad över att få detta pris från min hemkommun! Jag vill speciellt skicka ut ett stort tack till min fiolllärare Jörgen som gjorde min musikaliska resa möjlig. Kulturskolan i Hylte är också ett varmt minne där jag fick en väldigt fin och nära relation med flera av mina lärare. Jag tror att det bara är positivt att skolan är liten och att jag gick i en mindre kommun eftersom vi fick en mycket mer personlig relation till varandra på skolan", säger Filip Vari.

Ungdomsledarpriset 2022 - Jessica Sandström

Hon är mån om att alla ska få delta i träningar och matcher vilket gör att kultur- och folkhälsonämnden tycker att Jessica Sandström, Torup/Rydö FF, är en värdig mottagare till 2022 års ungdomsledarpris. Jessica Sandström brinner för fotbollen och Torup/Rydö FF. Hon tränar flera olika lag på vallen i Rydöbruk. Hon är engagerad i klubbens övriga aktiviteter och är inte rädd att hugga i när det behövs. 

"Det är jätteroligt att få ta emot detta pris. Jag känner mig hedrad och det är ett fint kvitto på att det jag bidra med i vår förening uppskattas av barn och ungdomar. Jag ser gärna att det kommer fler barn, ungdomar och ledare till vår härliga klubb. Hoppas att fler kan engagera sig som ledare. En kan inte göra allt, men alla kan göra något! Välkomna till Torup/Rydö FF!", säger Jessica Sandström.

Miljöpriset 2022 - Johan Edenholm

Hans envisa engagemang att sprida och dela med sig av kunskap i energifrågor gör att samhällsbyggnadsnämnden anser att Johan Edenholm är en värdig mottagare till 2022 års miljöpris. På hans hemsida snabbladdad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och youtubekanal Grejar Lite Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. avhandlar han på ett i det närmaste outtröttligt sätt initierad och tydlig information om mycket som intresserar honom. Framför allt avsnitten om solceller och energifrågor har skapat stort intresse bland hans följare. Johan kunde inte medverka på prisutdelningen denna kväll varför hans pappa tog emot priset i hans ställe.

"Fantastiskt roligt, väldigt oväntat och det var verkligen en rörande motivering! Det känns riktigt stort att få miljöpriset i vår kommun. Tycker det är väldigt häftigt och roligt att man kan nå ut till så många människor via YouTube. Bara häromdagen kom det fram en för mig okänd person i Gislaved, men som följer min kanal, han tackade och sa att han lärt sig jättemycket via mina filmer. Det kändes väldigt roligt och det är fantastiskt inspirerande att man kan hjälpa till och påverka i andras vardag", berättar Johan Edenholm.

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.