Hylte kommun logotyp

Provtagning av vattnet i Unnaryd pågår

Under morgonen har vattenprover skickats med bud för att kontrollera halten av kemikalien kaliumpermanganat i vattnet. Proverna analyseras nu i laboratorium och svar förväntas komma senast under morgondagen.

I samband med att vattenverk behöver stänga och vattenledningar töms finns risker att bakterier tar sig in i systemet. Risken uppkommer när systemet är tomt och inte längre trycksatt från insidan. En bakterieodling kommer därför att göras för att säkerställa vattenkvalitén. Ett första preliminärt svar på bakterieodlingen förväntas komma imorgon onsdag. På fredag förväntas vi ha ett definitivt svar.

Informationen uppdateras när provsvaren har kommit. Fram tills dess gäller samma rekommendation som innan, att vattnet endast får användas till att spola i toaletten. Vattentankar finns utsatt på tre platser i Unnaryd för att säkra god tillgång på dricksvatten.

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.