Hylte kommun logotyp

Använd inte vattnet i Unnaryd

Hylte kommun uppmanar personer i Unnaryd att inte dricka eller använda vattnet till dusch, matlagning eller tvätt. Orsaken är att det har gått ut en för stor mängd kemikalier som används vid vattenrening i vattenreningsprocessen. Just nu utreder kommunen om eller hur detta kan påverka människor eller djur som kan ha fått i sig vattnet.

- Kemikalien heter kaliumpermanganat och den har gått ut i för hög dos ifrån vattenverket i Unnaryd. Vi har fått ordning på det tekniska problemet på vattenverket eftersom vi har stängt det. Vi ska spola och rengöra systemet, sedan vill vi ha ett godkänt vattenprov innan vi släpper på vattnet igen. Vi måste veta att vattnet är hundraprocentigt säkert, säger Katarina Paulsson, samhällsbyggnadschef i Hylte kommun

Vattenverket i Unnaryd har stängts under tiden som felet åtgärdas. Vattnet är därmed helt avstängt i Unnaryd. Det finns risk att vattnet kommer att ta slut även för spolning i toaletten.

Räddningstjänsten hjälper just nu till med att köra ut vattentankar till Unnaryd där invånare kan hämta vatten. Kommunen har även sammankallat en stab på samhällsbyggnadskontoret som jobbar med nödvattenförsörjningen.

Har du fått i dig vattnet? Vi har i nuläget inte fått in några rapporter om att någon som fått i sig vattnet skulle må dåligt men skulle man känna sig dålig på något sätt så råder vi till att ta kontakt med 1177. Mår du illa och har kräkts ska du kontakta sjukvården.

Bor du i Unnaryd och behöver hämta vatten? Se kartan nedan för var vattentankarna kommer att placeras.

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.