Hylte kommun logotyp

Årets julbelysning

Årets julbelysning kommer att vara tänd färre dagar än tidigare år, från den 25 november till och med den 13 januari 2023. För att minska energianvändningen kommer utvalda delar av julbelysningen inte att tändas samt effektiviseras där det är möjligt.

I Hyltebruk och Drängsered förses julgranarna med ljusslinga som drivs av solceller. Belysning i träden utanför kommunhuset, mot parkeringen sett, samt ett par stjärnor vid rondellen nära Forum förblir släckta. Likaså kommer trädbelysningen längst med vägen som går mellan kommunhus och centrumhus inte att tändas eftersom där finns annan befintlig belysning. Av kommunens verksamheter kommer kommunhuset inte att sätta upp eldrivna ljusstakar i år, med undantag för Kontaktcenter.

I Torup kommer ingen julgran att resas med anledning av den pågående ombyggnationen. Istället kommer en ljusslinga att sättas upp i flaggstången. Övrig julbelysning runt om i kommunen samt på kommunens verksamheter kommer inte att påverkas.

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.