Hylte kommun logotyp

Renovering av Torups skola, etapp ett fortskrider

Skolgården på Torups skola, framifrån sett, är trafikerad av en grävmaskin. Det står en padda som använts för att jämna till marken där entreprenören har grävt och lagt ner rör. En ställning har satts upp vid byggnaden som håller på att renoveras och på baksidan finner vi en ny silo för eldning med pellets.

Planen från början var att alla elever skulle förhålla sig till salarna längst fram i byggnaden mot gatan. Personalen kände med tiden att salarna inte skulle räcka till och fick därför tillträde till ytterligare två lektionssalar. Därtill har en gammal elevsal fått bli ett temporärt personalrum, där allt från diskho till kopiator och soffhörna går att hitta, samt mängder med flyttkartonger som står staplade.

- Det funkar förvånansvärt bra med all undervisning, lunch och raster mitt i bygget. Både elever och lärare har anpassat sig bra, säger rektor Karl Arnros.

Det är mindre utrymme att vara på, men det har också blivit en väldigt mysig stämning på skolan, fortsätter Karl Arnros.

På övervåningen i huset som håller på att renoveras har många väggar tagits ner för att bilda större lektionssalar. Det är mer öppna ytor och en större rymd än vad som varit tidigare. Längs med hela korridoren håller grupprummen, i olika storlekar, på att ta form.

- Det har uppstått en del problem som man inte har kunnat förutse, men trots det finns det fortfarande hopp om att det kommer att vara färdigt i tid till vår invigning i augusti 2023, säger handläggare Maria Johansson Arnström.

Renoveringen fortskrider och det är med spänning vi följer projektet. Vi ser fram mot en nyrenoverad, modern och luftigare skola.

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.