Hylte kommun logotyp

Nu är Barnahus Halland invigt!

Molnen skingrades och solen kikade fram i Halmstad när det var dags att inviga Barnahus Halland. Ett hundratal personer hade samlats för att delta på den högtidliga invigningen med flera tal, bandbindning och rundvisning i lokalerna.

Verksamheten Barnahus Halland har varit i gång sedan maj månad men den officiella invigningen skedde först måndagen den 29 augusti. Dagen bjöd på högtidliga tal, bubbel och rundvandring i de nyrenoverade barnanpassade lokalerna.

Som en symbol för samverkan klipptes inga band, i stället fick en representant från varje deltagande organisation knyta ihop sitt band med de andras.

Invigningstalade gjorde regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson, (M), kommissarie Inger Ohlsson på Polismyndigheten, Halmstads kommunråd Ella Kardemark (KD) och verksamhetsansvarige Mikael Nilsson som i sitt tal lyfte fram att samverkan inte skapas i skrift utan genom möten.

Barnahus Halland arbetar med just barnet i fokus och är ett samarbete mellan Hallands kommuner, Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten och Region Halland. Där samlas representanter från varje verksamhet för att samarbeta kring barn som misstänks ha utsatts för våld, sexuella övergrepp eller bevittnat våld i nära relationer.

I Halmstad arbetar samordnare som ansvarar för att hålla samman det gemensamma arbetet. Här samlas vid behov även polis, läkare, socialtjänst och personal från barn- och ungdomspsykiatrin (Bup), för att tillsammans ge barnet ett heltäckande stöd. Verksamheten finns även i Varberg. Barnahus finns i många kommuner i Sverige och är en del av nätverket BarnafridLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats..

Du kan läsa mer om Barnahus här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.