Hylte kommun logotyp

Nu har första spadtaget för
renoveringen av Torups skola tagits

Torups skola ska under det kommande året genomgå en helrenovering som omfattar både skolans insida såväl som skolgård och utemiljöer. När renoveringen är färdig kommer skolan att kunna ge undervisning i nya moderna lokaler som har anpassats utifrån elever och lärares behov.

Igår togs första spadtaget och renoveringen beräknas vara färdig inför skolstart i augusti 2023.

- Det är fantastiskt skönt att renoveringen är igång, säger Ronny Löfquist (S).

Renoveringen omfattar bland annat takbyte, fönsterbyte, fasadåtgärder, tillgänglighetsanpassning på alla våningar, nytt ventilationssystem, nytt värmesystem, nya toaletter samt utemiljö med sport- och lekutrustning. På taket kommer även solenergi att installeras. I den mån det är möjligt kommer renoveringen att ske hållbart och med återbruk. Projektet har delats upp i tre etapper och planerats för att inte påverka pågående undervisning. Totalt beräknas renoveringen kosta 45 miljoner kronor varav kommunstyrelsen har avsatt 58 miljoner för att ha en budgeterad marginal.

- Både Torups skola och Landeryds skola har ju varit två stora politiska projekt och att kunna bocka av denna innan mandatperioden är slut känns väldigt bra. Torup växer och den västra kommundelen växer så det känns bra att även Torup får en nyrenoverad och modern skola, säger Ronny Löfquist (S).

Elever, media och andra som är nyfikna på renoveringen bjöds in för att ta del av spadtaget. På plats berättade kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S), skolchef Ulf Nilsson och byggentreprenören NCC om förhoppningar och visioner inför den kommande renoveringen. Regnet till trots så delades frisbees ut till barnen av kommunchef Emma Gröndahl och kommunstyrelsens 2:e vice ordförande Anna Roos (C). Spadtaget firades dessutom med saft och bullar.

Lämna synpunkter på sidan här

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.