Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Hur är det att arbeta som näringslivsutvecklare?

Evelina Sameulsson jobbar som näringslivsutvecklare i Hylte kommun.

Evelina Samuelsson får energi av att träffa kommunens entreprenörer i sin roll som näringslivsutvecklare.

Evelina, vad innebär ditt arbete?
- Jag har som uppdrag att bedriva insatser och aktiviteter som stödjer näringslivet i Hylte kommun.

Hur ser en vanlig dag ut?
- Det handlar ofta om arbete med någon kommande aktivitet, just nu läggs mycket fokus på en strategisk satsning som vi gör gällande samarbetet mellan skolan och näringslivet. Jag har även många möten med personer som funderar på att starta företag, jag är ute på företagsbesök och sitter med i många nätverk där vi samverkar för att lyfta företagen i regionen.

Hur kom det sig att du valde det här yrket?
- Jag har arbetat som rekryteringskonsult i många år så det kändes spännande att få arbeta mot näringlivet med andra typer av frågor. Det ger mig mycket energi att möta dessa entreprenörer, det är fantastiskt att få ta del av deras engagemang för sina bolag. Sen är det också spännande att arbeta i en offentlig organisation – vilket är nytt för mig.

Blev det som du trodde?
- Det blev mycket bättre än vad jag trodde! När jag började jobba som näringsutvecklare hade jag inga låga förväntningar på något sätt, men jag fick ett jättefint mottagande både internt och externt. Jag har mycket frihet under ansvar i min roll vilket sporrar mig och jag har en jättebra chef som stöttar mig i min nya roll.

Vad är det bästa med jobbet?
- Företagsbesöken! Jag får massor med energi av alla duktiga entreprenörer som vi har i vår kommun. Samt att min roll ger mig möjlighet att få vara med och påverka det strategiska arbetet kring hur vi i Hylte kommun arbetar med näringslivet.

Lediga jobb i Hylte kommun.

Kontakt