Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Hur är det att arbeta som hälsoutvecklare?

Susana arbetar som Hälsoutvecklare.

Susana Gisselman trivs på Örnahallens Hälsocenter.

Susana Gisselman arbetar som hälsoutvecklare i kommunen. Men vad innebär det egentligen? Vi träffade Susana för att få lite klarhet i vad hon arbetar med.

- Jag arbetar till exempel med olika projekt kring hälsa. Uppdrag Hälsa är ett större program som jag arbetar med året runt.

Där arbetar Susana både med planering men även mycket praktiskt med utbildning och övningar för deltagarna. Uppdrag Hälsa är ett hälsofrämjande program som riktar sig till kommunanställda som har minst sex tillfällen av korttidsfrånvaro per år. Utbildningen syftar till att öka både den faktiska och den upplevda hälsan hos deltagarna samt att på sikt bidra till att Hylte kommun blir en hälsosammare och mer attraktiv arbetsplats för alla medarbetare.

Många olika arbetsuppgifter

Varje dag bedrivs det också gruppträning på Örnahallens Hälsocenter, då är Susana ansvarig för att se till att det flyter på och hon håller även själv i pass. Hon sköter också gymmet där maskiner ses över dagligen och erbjuder träningscoachning och gymvisning.

- Det är det roligaste med mitt jobb. Den stora variationen av arbetsuppgifter kopplade till hälsa, men också kontakten med alla människor.

Lediga jobb i Hylte kommun.

Kontakt