Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Hur är det att arbeta som fysioterapeut?

Emelie Johansson arbetar som fysioterapeut i Hylte kommun. Hon berättar att det är ett fritt arbete med mycket kontakt med människor.

Emelie, vad innebär ditt arbete?
- Jag arbetar tillsammans med patienten, personal inom vård och omsorg och anhöriga för att ge patienten en självständig vardag. Som fysioterapeut fokuserar jag på den fysiska delen hos personen jag möter i syfte att behålla eller utveckla kroppens rörelseförmåga.

Hur ser en vanlig dag ut?
- Det är ett varierat jobb med hembesök, träning, samarbetsmöten och administrativa uppgifter. Jag planerar min tid ganska fritt utifrån vilka behov mina patienter har, det passar mig. Det är roligt att åka ut. Jag hade inte tyckt om att sitta still en hel dag.

Hur kom det sig att du valde det här yrket?
- När jag var yngre spelade jag handboll och drömde om en idrottskarriär. Men jag skadade knät så jag kunde inte fortsätta, det var trist. Men det var när jag fick min rehabilitering hos sjukgymnasten som jag upptäckte yrket och tänkte att det där kan nog passa mig.

Blev det som du trodde?
- Ja och nej. Från början tänkte jag att jag skulle jobba med yngre, med idrottsskador och träning. Nu är mina patienter i regel mellan 80-85 år. De har en sjukdomshistoria och har ofta på grund av ett fall skadat en höft och behöver hjälp med träning för att återfå styrkan. Vi får se i framtiden om jag även ska prova den andra delen och utvecklas inom yrket. Men jag har inga problem med att tänka att jag ska stanna kvar här. Jag trivs.

Vad är det bästa med jobbet?
- Det roliga är att träffa så många olika människor, patienter och andra som man samarbetar med kring patienten. Man lär sig mycket om andra människor, om att vara flexibel och kreativ. Det går inte att tvinga någon. Det är inte alla som vill träna, då får man försöka motivera och förklara.

Lediga jobb i Hylte kommun.

Kontakt