Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Trainee Halland

Hylte kommun deltar i Trainee Halland, ett program som ska främja en långsiktig försörjning av ledar- och specialistbefattningar och underlätta generations- och kompetensväxling samt stimulera en ökad kreativitet och samverkan. Programmet är ett samverkansprojekt mellan Halmstads kommun, Varbergs kommun, Hylte kommun, Falkenbergs kommun och Region Halland.

En traineeperiod löper från och med 2016 över 11 månader med start den 1:e september, och avslut den 31:e juli året därpå. 

Ungefär 70 procent av arbetstiden arbetar du med kvalificerade uppgifter inom ditt kompetensområde, resterande 30 procent av programmet består av olika utvecklingsdagar där du bland annat får kunskap inom bl.a. kvalite, ledarskap, kommunikation och bemötande. Du får även ta del av en mer omfattande projektledarutbildning och en unik möjlighet att prova på att arbeta i en annan organinsation. Programmet erbjuder en möjlighet att utvecklas såväl personligt som yrkesmässigt.

Framtida utmaningar

Ett av de främsta syftena med programmet är att förbereda och utveckla traineer för framtida utmaningar i yrkesroller som specialister, ledare och chefer. Därför vill Trainee Halland attrahera akademiker som vill vara med och utveckla den offentliga sektorn och som samtidigt har en stark drivkraft och ett egenansvar för yrkesmässig och personlig utveckling. Trainee Halland är en möjlighet för dig som är nyutbildad akademiker att få jobb och vidareutbildning.

Inför varje omgång av traineeprogrammet varierar det vilka tjänster som ska rekryteras. På traineeprogrammets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om aktuella tjänster, kvalifikationer och ansökan. Rekryteringen startar vanligtvis i januari varje år.

Därför ska du söka till Trainee Halland

  • Du får en 11 månader lång, betald utbildning i kommunal och regional organisation och verksamhet.
  • Du får en exklusiv inblick i kommunal/regional verksamhet och möjligheten att bygga upp ett stort nätverk.
  • Du får utvecklingsdagar där du förutom kunskap inom bland annat kvalité, kommunikation, ekonomi, ledarskap och organisation.
  • Du får en unik möjlighet att utvecklas såväl personligt som yrkesmässigt.

Kontakt