Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Simskolor

Simskolan är mycket viktig för att ditt barn ska känna sig tryggt i vattnet och kunna njuta av ett helt liv av härliga vattenaktiviteter. På Örnahallens Hälsocenter hittar du ett brett utbud av simskolor för barn upp till tolv (12) år. För ungdomar från 13 år finns privat simskola och Crawl. Nya grupper startar varje termin, och ibland oftare om möjlighet finns. Vårterminens simskolor startar i mitten på februari och höstterminens i slutet på september.

Simskolan pågår en dag i veckan under tio veckor med uppehåll i samband med barnens skollov. Vid ett av tillfällena har vi klädsim.

Målet med simskolorna är att ge barnen vattenvana och att de tillslut ska bli simkunniga.

Undervisningen sker utifrån barnets egna förutsättningar, i egen takt och efter egen förmåga. Roliga övningar och lekar är viktiga i inlärningen, eftersom färdigheter då kan övas in under positiva förhållanden. På simskolan lär barnen sig vattensäkerhet.
Simskola nivå 1-4 är för barn de året de fyller 5 år.

Simskolekriterier! 

Simkunnig enligt Svenska Livräddningssällskapet anses den vara som kan: Falla i vattnet, få huvudet under ytan, och efter att åter tagit sig till ytan kan simma 200 meter, varav 50 meter ryggsim, på djupt vatten.

Simskolan har begränsat antal platser, därför har barn skrivna i kommunen företräde. Vill du som är skriven utanför kommunen sätta upp ditt barn på en reservlista, maila till ornahallen@hylte.se med ditt och barnets namn, barnets födelseår, din mailadress och telefonnr samt vilken grupp ni önskar.

Kostnad och kort

Kostnad för att medverka i simskolan är 550 kronor och ska betalas direkt vid bokningstillfället via vår webbokning. Om du inte har ett chipkort sedan tidigare tillkommer en engångskostnad på 75 kronor. Vid första simskoletillfället köper du ett chipkort i receptionen för att kunna passera grinden, alternativt får ditt gamla chipkort omprogrammerat. Det går bara ha en aktiv aktivitet per kort.

Simskoleschema!

Kontakt