Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Simhall

På Örnahallens simhall finns det en stor bassäng med en vattentemperatur på 27 grader. Bassängen är 25 meter lång, åtta meter bred och har ett maxdjup på 3,4 meter. Bassängen har fyra banor som är fördelade på två banor för motionssim och två banor för lek.

Det finns även en liten bassäng med vattentemperatur på 33 till 34 grader. Bassängen är tre gånger åtta meter och har ett maxdjup på cirka 0,7 meter. Bassängen är för mindre barn och lugn lek.

I simhallen finns det ett litet vattenlekland ("Örnagrottan") med skogstema som är till för små barn med badande vuxet sällskap.

Tillgänglighet

På Örnahallens Hälsocenter finns ett handikapps omklädningsrum som leder ut till simhallen. Där finns enskild dusch och 4 skåp för att förvara sina saker. Behöver du tillgång dit kan vi programmera ditt chipkort.

I simhallen har vi en mobil bassänglyft som går att använda både till stora bassängen och lilla bassängen. Personalen visar gärna var den står och var tillbehören är. Personalen kan visa och förklara hur den fungerar.

Under perioder bedrivs simskolor på eftermiddagar, under dessa tider kan vissa banor samt den lilla bassängen vara reserverade. Mer information om öppettider, simskolor och scheman finns att läsa i länkarna nedan:

Badkläder i simhallen

Följande regler gäller för badkläder i simhallen:

Alla måste bära badkläder avsedda för bad (baddräkt, badbyxor, bikini, burkini, babybadbyxor, badblöja). Dessa plagg tas på i duschrummet samt finns att köpa i receptionen. Det finns ingen möjlighet att låna badkläder.

  • Inga underkläder får bäras under badkläderna.
  • Träningskläder räknas ej som badkläder.
  • Inget bad i t-shirts eller andra klädesplagg.
  • Ingen vanlig blöja

Kontakt