Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Psyklyftet 2022

Den psykiska ohälsan ökar, varför gör den det? Kan vi hjälpas åt att vända trenden, våga prata om psykisk ohälsa och lära oss mer om psykisk hälsa? Välkommen att delta i Psyklyftet, en återkommande temamånad i november.

Se aktiviteter i årets program här. Pdf, 3.5 MB.

Psyklyftet är avsett för alla, oavsett ålder, då psykiskt hälsa är något som berör varje person på något sätt. Temamånaden arrangeras av Hylte kommun i samarbete med Region Halland. Syftet är att sprida kunskap, synliggöra vad psykisk (o)hälsa är och vad vi kan göra för ett ökat välbefinnande. Vi strävar efter att göra programmet intressant och att arrangera aktiviteter för alla, oavsett var man befinner sig i livet. Under senaste psyklyftet erbjöds bland annat föreläsningar om suicidprevention och vi fick möta författare som samtalade om kroppspositivism.

Eftersom psykisk hälsa och våld har samband ur flera olika perspektiv kommer ett gemensamt program tas fram. Psyklyftet 2022 kommer även ha lite extra fokus på normer och hur de påverkar den psykiska hälsan. Men även aktiviteter med andra teman är välkomna!

På Folkhälsomyndigheten kan du läsa mer om vad psykisk hälsa är:
Vad är psykisk ohälsa? - Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt