Hoppa till innehåll Hoppa till meny

LUPP– lokal uppföljning av ungdomspolitiken

Vad är LUPP?

Hösten 2018 genomförde Hylte kommun och Region Halland en enkät för att få en tydlig bild över hur det är att leva och bo som ung i kommunen. Enkäten kallas för Lupp (lokal uppföljning av ungdomspolitiken) och tas årligen fram av Mucf, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Lupp hjälper kommunen att ta reda på hur ungas situation ser ut så att vi kan utveckla insatser för att förbättra ungas villkor lokalt. Ämnen som enkäten berör är bland annat inflytande, demokrati, arbete, hälsa, fritid, trivsel i skolan och framtid. Enkäten ska fungera som ett kunskapsunderlag för politiska beslut och satsningar på unga i kommunen. Lupp genomfördes första gången i Hylte kommun 2014.

 

Rapporten 2018 – Att vara ung i Hylte

Resultatet av LUPP-enkäten 2018 är sammanställt och har presenterats för kommunstyrelsen, kommunens nämnder och råd samt eleverna på skolan.

Lupp-enkäten är sammanställd i två olika rapporter som heter Att vara ung i Hylte, det finns en utförlig version och en sammanfattad version för 2018.  

Att vara ung i Hylte (LUPP 2018)PDF

Att vara ung i Hylte (LUPP 2018) – Sammanfattande versionPDF

 

Kontakt