Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Höstens arrangemang

Kultur vårens evenemangs 2020

Hylte Kultur och Bibliotek har som mål att kunna erbjuda ett blandat utbud av utställningar och vernissage, författatbesök, musikkvällar, barnteater och allsångskvällar.

Program för barn och unga hittar du under rubriken "Kulturarrangemang för barn & unga" och där kan du även anmäla dig till föreställningarna.

Hösten 2021

Vuxen arrangemang hösten 2021
 


Lördag 18/9 Föredrag med Roskungen Håkan Gidestrand från Maleviks Rosenträdgård

Upplev ett föredrag i Rosornas tecken! Lördagen den 18 september kl 14 kommer Rosenkungen Håkan Gidestrand, från Maleviks Rosenträdgård, till oss. Håkan har odlat rosor i nästan 30 år och har en stor Rosenträdgård med över 400 rosenbuskar. Ni får först njuta av ett inspirerande föredrag av Håkan, där alla får svar på sina frågor.
Efter föredraget har Håkan dukat upp en vacker ”Rosenfrossa”. Vi får alla gå runt och njuta av färger, former och dofter. Rosorna får ni sedan ta med er hem.
OBS! Rosor är färskvara så tillgången avgör hur mycket rosor Håkan kan ta med sig. Välkomna!

Lördag 18/9 kl14 på Forum Bio-salongen Hyltebruk

Fri entré men du måste boka din plats via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Tisdag 28/9 Drömmen om Antarktis – en odyssé i södra ishavet via Falklandsöarna och Sydgeorgien”
ett föredrag med fotograf Patrik Olofsson


Följ med på en resa till några av världens mest isolerade och fascinerande platser. Under en tre veckor lång båtfärd gör vi strandhugg på Falklandsöarna, Sydgeorgien och slutligen Antarktis, extremernas kontinent. I en värld av skulpterade isberg och mäktiga bergsmassiv möter vi djur och fåglar som anpassat sig till den ogästvänliga naturen; valar och albatrosser och inte minst kolonier med hundratusentals pingviner. Vi tar även del av berättelser från förra seklets polarforskare, inte minst vår egen Otto Nordenskjölds äventyr. på en resa till några av världens mest isolerade och fascinerande platser.

Tisdag 28 september 2021 kl 18:00 på Forum Hyltebruklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fri entré men du måste boka din plats via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Tillgänglighet på Hylte folkbibliotek

Biblioteket i Hyltebruk har tillgänglighetsanpassad parkering belägen ungefär 10 meter från byggnadens entré. Från entreplan finns hiss upp till andra våningen där biblioteket och Hörsalen finns. Här finns även tillgängligehtsanpassad toalett. I Hörsalen där många arrangemang hålls finns hörslinga installerad.

Kontakt