Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Biblioteket i Hyltebruk är huvudbibliotek

Biblioteket Hyltebruk

Välkommen till Hylte bibliotek

Du som är frisk är åter välkommen in på biblioteken i Hylte, Torup och Unnaryd.
Nu tas covid- restriktionerna om antalet besökare vid biblioteken bort, men vi behåller plexiglas vid lånediskarna och erbjuder våra besökare handsprit. Fortsätt gärna att hålla avstånd till både övriga besökare och personal.

Som Meröppet-låntagare kan du besöka alla biblioteken
mellan kl 7-22 alla veckans dagar.


Biblioteks-Take away: Hyltebiblioteken erbjuder möjlighet att beställa böcker för avhämtning.


Det innebär att man lämnar ut förbeställda böcker vid bokade besök och att material överlämnas på ett smittsäkert sätt. Om du vill förbeställa böcker så kontakta ditt bibliotek.

Det går fortsatt att låna e-böcker och e-ljudböcker via Biblioappen eller Elib och e-tidningar via PressReader. Detta går att göra hemifrån. Återlämning kan som vanligt ske via bibliotekens bokinkast.

Hylte bibliotek

Huvudbiblioteket i Hyltebruk är det största av de tre biblioteken och har den bredaste boksamlingen för barn och vuxna. Här finns utrustning för att du ska kunna använda internet, göra utskrifter, kopiera, scanna eller faxa dokument.

Fackböcker

Här finns bland annat en stor fackboksavdelning med bland annat kurslitteratur,  reparationshandböcker och körkortsböcker på olika språk. I musikrummet finns notböcker, musikkonserter på DVD, musik på CD och biografier av kända artister. 

Skönlitteratur

Biblioteket har även en stor samling av skönlitteratur som är uppdelad i olika avdelningar som till exempel deckare/thrillers, historiska romaner, kärleksromaner, fantasy, poesi, böcker med stor stil, böcker på lättläst svenska samt världshyllan med litteratur på olika språk.

Bokcirkelkassar

Bibliotekets bokkassar har fått ett eget rum. Här finns 6-8 exemplar av samma titel i en bokkasse, perfekt för en bokcirkel. Lånetid är åtta veckor.

Andra medier

Ljudböcker finns på CD-skiva eller MP3-skiva. Talböcker med personlig service eller tjänsten "egen nedladdning" finns för dig med lässvårigheter. Hyrfilmer av olika slag där klassiker och filmade böcker dominerar bibliotekets utbud.

Internet

På bibliotek i Hyltebruk finns det fem internetdatorer med koppling till en skrivare/kopiator. Lånet av dator är gratis. Har du egen enhet med dig kan du komma ut på Internet via biblitotekets fria wifi.

Skriva ut, kopiera, scanna och faxa

Utskrifter och kopior är svarvita (ej färg), kostar 1 kr/sida och betalas i kopiatorns myntmaskin.Det är gratis att scanna pappersdokument till USB-minne. Bibliotekspersonalen kan hjälpa dig att faxa viktiga dokument. Det kostar 10 kr för fax inom Sverige och 30 kr till utlandet.

Inköpsförslag

Är det något du saknar? Du är välkommen att lämna inköpsförslag, antingen direkt till personalen i biblioteket eller via bibliotekskatalogen 


Öppettider för Hylte bibliotek

Måndag

10.00-19.00

Tisdag

13.00-17.00

Onsdag

10.00-19.00

Torsdag

10.00-19.00

Fredag

10.00-16.00

 

Kontakt