Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Databaser

Bibblan guidar

​Bibblan guidar är en informationstjänst från Sveriges bibliotekarier med länkar till olika databaser och webbplatser inom många olika ämnesområden. Mycket användbar för dig som vill hitta information från bra källor.


Databaser via lånekortsnummer

Hyltebiblioteken abonnerar på ett antal olika databaser som du kan använda för informationssökning. Logga in med ditt lånekortsnummer så får du åtkomst till databaserna.

Global Grant
Global Grant är en databas där du kan söka efter olika stöd och stipendier.

Databaser via bibliotekets datorer

Arkiv Digital
Arkiv Digital är en databas för släktforskning. Arkivet innehåller över 52 miljoner digitala bilder av de svenska kyrkböckerna. Boka in dig på Hylte biblioteks Referensdator. Du kan även boka dator med Arkiv Digital på Torups eller Unnaryds bibliotek.

Hallandsbibliografin

Om projektet Halland i litteraturen
"Halland i litteraturen" är ett projekt som Regionbibliotek Halland ansvarar för. Det sker i samarbete med kommunbiblioteken i Halland och högskolebiblioteket i Halmstad. Målet är att göra litteraturen om Halland tillgänglig för skolor, hembygdsforskare och en bred allmänhet.

Halland i litteraturen är en databas med referenser till böcker, artiklar och annan media som handlar om Halland. Du kan söka på författare, titel, men även på ämnen eller ortsnamn.
Du kommer till projektets webbplats via denna länk: Halland i litteraturen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Att hitta litteraturen kan du få hjälp med på ditt bibliotek. Databasen växer hela tiden med nya referenser till material om Halland. Förutom böcker lägger vi in referenser till artiklar i tidskrifter, uppsatser i samlingsverk, årsböcker och andra periodiska publikationer. Vår målsättning är att ge en heltäckande bild över litteratur och annan media som handlar om Halland.

I projektet ingår även att lägga in referenser till det äldre materialet om Halland. Då utgår vi ifrån de tryckta bibliografier som finns om Halland.Källa : http://www.hallandsbibliografin.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kontakt