Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Höstens arrangemang

Kultur vårens evenemangs 2020

Hylte Kultur och Bibliotek har som mål att kunna erbjuda ett blandat utbud av utställningar och vernissage, författatbesök, musikkvällar, barnteater och allsångskvällar.

Program för barn och unga hittar du under rubriken "Kulturarrangemang för barn & unga" och där kan du även anmäla dig till föreställningarna.

Hösten 2020

Vuxen arrangemang hösten 2020
 


Babycafé


Sånglek, sång och boktipsför små barn (0-18 månader) och föräldrar. Vi bjuder på fika !
Baybycaféerna leds av Åsa Engberg, Språkstartare och är ett samarrangemang mellan Hylte Kultur & Bibliotek och Språkstart Halland
Välkommen !

Babycafé på Torups bibliotek:
Måndagar kl 10-11 14 september, 12 oktober, 16 november

Babycafè på Hylte bibliotek:
Torsdagar kl 10-11 17 september, 15 oktober, 19 november

Babycafé på Unnaryds bibliotek:
Fredagar kl 10-11 18 september, 16 oktober, 20 november


Tisdag 8/9: Hela Halland Läser - författaren Anna Takanen besöker Hylte och pratar om sin bok "Sörjen som blev"

Årets Hela Halland Läser bok är Anna Takanens roman "Sörjen som blev" som kom kom ut 2019. Det är Anna Takanens första roman. Nu kommer författaren Anna Takanen till Hylte och berättar om om boken "Sörjen som blev".

”Det tar fyra generationer innan ett krig går ur en familj. Jag är den tredje generationen”, säger Anna Takanen. Pappa Timo kom 1942 som krigsbarn till Halland. Han var då bara fyra år. Hemma rådde det finska fortsättningskriget, Timos pappa Väinö hade stupat i kriget och hans mamma Sara hade inte råd med medicin när han blev sjuk. Han blev adopterad av lantbrukarparet Alma och Gustav Bengtsson i Falkenberg. Trots några försök att återvända till Finland senare i livet kom han att stanna i Halland under sitt liv. Boken sträcker sig ifrån 1938–2017 och Anna Takanen skildrar även sin egen uppväxt i Falkenberg under 70- och 80-talet.

Välkommen till Biosalongen på Forum Hyltebruk för att lyssna till författaren Anna Takanen i ett samtal med Marija Hane, utvecklare vid Regionbibliotek Halland om boken "Sörjen som blev"

Tid: 8 September kl 18
Plats: Forum Biosalongen
Arrangör: Hylte kultur & Bibliotek och Hela Halland läser

Fri entré - men vi har ett begränsat antal platser till författarbesöket för att kunna hålla lämpliga avstånd - var vänlig anmäl dig via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller ring Hylte bibliotek 0345-18156 så hjälpen vi dej med anmälan.


Onsdag 28 oktober - Guidning i utställningen

Lisbeth Forsberg visar sina rakubrända skulpturer som inspirerades av naturen kring Rydöbruk där hon bor: Granskogen, dimslöjorna och den svarta vattenytan. Det kryllar av liv under ytan. De former hon byggt upp och sedan rakubränt är inspirerade av de små varelser hon sett i mikroskopet men också av sina egna fantasier av livet under ytan. Ljud och bild av vatten förenas i utställningen med Lisbeths rakubrända skulpturer och gör den till en upplevelse för alla sinnen.

Datum: Onsdag 28 oktober
Tid: 14:00
Ålder: För hela familjen
Plats: Forum hyltebruk, en trappa upp
Fri entré men begränsat antal platser, boka din plats via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Tillgänglighet på Hylte folkbibliotek

Biblioteket i Hyltebruk har tillgänglighetsanpassad parkering belägen ungefär 10 meter från byggnadens entré. Från entreplan finns hiss upp till andra våningen där biblioteket och Hörsalen finns. Här finns även tillgängligehtsanpassad toalett. I Hörsalen där många arrangemang hålls finns hörslinga installerad.

Kontakt