Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Sommarboken 2021

Sommarboken 2016

Alla kan vara med i Sommarboken!

Sommarboken startar i juni och slutar 31 augusti.

Gör så här:
Gå till Hyltes bibliotek, Torups bibliotek eller Unnaryds bibliotek och hämta ett Läskort. Passa samtidigt på att låna böcker, ljudböcker eller talböcker.

Skriv in bokens titel och författarens namn i Läskortet och sätt ett betyg på boken (lägst 1 och högst 5). Fyll även i ditt namn och din adress på Läskortet. När du läst ut en eller flera böcker går du till biblioteket, återlämnar böckerna och lämnar in ditt Läskort. Då får du en stämpel i Läskortet för varje läst bok. Du får bara en stämpel för de böcker som du lånar och lämnar på Hyltes, Torups eller Unnaryds bibliotek.

Gåvobok och utlottning

När du är färdig lämnar du in ditt Läskort och får välja en gåvobok! Ditt inlämnade Läskort är en lottsedel. Din lott är med i utlottningen av presentkort på böcker och biobiljetter. Vid inlämningen av fler Läskort är det endast ett kort som är med i utlottningen av presentkort. Biblioteket kontaktar vinnarna.

Läskort

Det finns tre olika Läskort beroende på din ålder.

För dig som ännu inte börjat skolan: högläsning (eller egen läsning) av tio böcker

För dig som går i grundskolan: egen läsning av tio böcker

För dig som är 16 år och uppåt: egen läsning av sex böcker 

Det är bra om framför allt yngre barn underhåller sina läsning även under sommaren, så att de inte tappar läsförmåga under ledigheten. Biblioteket uppmuntrar barn och vuxna till läsning genom att erbjuda Sommarboken!

Trevlig Sommar!

Kontakt