Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Välkommen till en "Bokcirkel med biblioterapeutisk inriktning"

Vi börjar det nya året med en inbjudan till en bokcirkel - Välkommen till en "Bokcirkel med biblioterapeutisk inriktning"

Fördjupat boksamtal kring tema: Livet, döden och kärleken

Biblioterapi handlar om att läsa för att få insikter i allt vad det innebär att vara människa. Det händer något när man läser och reflekterar över de känslor som texten väcker.

Om Biblioterapi
Människan formas till stor del av sina gener, men också av det vi lär in genom uppfostran, vänner och erfarenheter i livet. Ibland kan det vara hjälpsamt att stanna upp och reflektera kring hur allt detta påverkat oss. Kanske behöver vi förändra något för att må bra. Många av våra beteenden är inlärda och det är goda nyheter: Det betyder att vi kan lära om.

Texter i böcker, musik eller poddar kan ge inspiration och idéer till hur vi själva kan förhålla oss till vår livssituation. De kan trösta, informera och ge oss alternativ hur vi kan leva våra liv. Vi kan också känna igen oss i hur andra beskriver situationer som vi själva befinner oss i. Genom att lära kan vi förändra mönster, utvecklas och förhoppningsvis må väl.

Om du tycker om att läsa och vill nå en större förståelse för dig själv och andra, då är biblioterapi något för dig. På träffarna ses vi för att på plats läsa kortare texter. Det står sedan fritt att diskutera innehållet och/eller dela med sig av egna erfarenheter.

Cirkeln leds av Åsa Engberg
Första träffen är tisdag 28 januari 17:30 - 19:00 sedan varannan vecka på Hyltebruks bibliotek. Kaffe, te och fralla ingår.

Ev frågor och anmälan till biblioteket@hylte.se (senast 21 januari)

Kontakt