Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Tisdag 8/9: Hela Halland Läser - författaren Anna Takanen besöker Hylte och pratar om sin bok "Sörjen som blev"

Årets Hela Halland Läser bok är Anna Takanens roman "Sörjen som blev" som kom kom ut 2019. Det är Anna Takanens första roman. Nu kommer författaren Anna Takanen till Hylte och berättar om om boken "Sörjen som blev".

”Det tar fyra generationer innan ett krig går ur en familj. Jag är den tredje generationen”, säger Anna Takanen. Pappa Timo kom 1942 som krigsbarn till Halland. Han var då bara fyra år. Hemma rådde det finska fortsättningskriget, Timos pappa Väinö hade stupat i kriget och hans mamma Sara hade inte råd med medicin när han blev sjuk. Han blev adopterad av lantbrukarparet Alma och Gustav Bengtsson i Falkenberg. Trots några försök att återvända till Finland senare i livet kom han att stanna i Halland under sitt liv. Boken sträcker sig ifrån 1938–2017 och Anna Takanen skildrar även sin egen uppväxt i Falkenberg under 70- och 80-talet.

Välkommen till Biosalongen på Forum Hyltebruk för att lyssna till författaren Anna Takanen i ett samtal med Marija Hane, utvecklare vid Regionbibliotek Halland om boken "Sörjen som blev"

Tid: 8 September kl 18
Plats: Forum Biosalongen
Arrangör: Hylte kultur & Bibliotek och Hela Halland läser

Fri entré - men vi har ett begränsat antal platser till författarbesöket för att kunna hålla lämpliga avstånd - var vänlig anmäl dig via denna länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller ring Hylte bibliotek 0345-18156 så hjälpen vi dej med anmälan.

Kontakt