Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Författarbesök med Ralf Novák-Rosengren och Anita Santesson på Hylte bibliotek

Onsdag 15/3 får Hylte bibliotek besök av Ralf Novák-Rosengren och Anita Santesson, som skrivit boken "5768 visningar på Youtube". Boken vann Barnens Romanpris 2014. Ett evenemang inom Hela Halland läser 2017 - för alla från 10 år!

Ralf Novák-Rosengren är författare, musiker, sångare och född 1972 i Halmstad. Han tillhör själv resandefolket. Tillsammans med Anita Santesson har han skrivit boken 5768 visningar på Youtube. De skrev boken, som är den första boken i en serie om resandetjejen Rosita, för att de ville slå tillbaka mot vardagsrasismen. Det är också första gången en resandetjej är huvudperson i en svensk ungdomsbok.

Boken handlar om Rosita som drömmer om att sjunga. I vanliga fall försöker hon att inte synas, inte höras, inte märkas i skolan. Hon hör till de resande, ett folk som enligt vissa inte finns alls och som enligt andra inte är värt något. Ändå ska Rosita och hennes vänner delta i en talangjakt.

5768 visningar på Youtube fick Barnens Romanpris 2014. Barnens Romanpris delas ut av Sveriges Radio och vinnarboken valdes ut av en jury bestående av mellanstadiebarn. Juryns motivering lyder: "I boken om resandetjejen Rosita finns allt: Musik och skinnskallar. Mod och spänning. Talangjakter och knivar. Det är en superviktig bok."

Datum: Onsdag den 15 mars
Tid: kl 18.00
Plats: Biblioteket, Hyltebruk

Fri entré, vi bjuder på fika
Arrangör: Hyltebiblioteken i samarbete med Hela Halland Läser

Kontakt