Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Alla kan vara med i Sommarboken !

Det är bra om framför allt yngre barn underhåller sina läsning även under sommaren, så att de inte tappar läsförmåga under ledigheten. Biblioteket uppmuntrar barn och vuxna till läsning genom att erbjuda Sommarboken! Sommarboken startar 11 juni och slutar 31 augusti.

Gör så här: Gå till Hylte bibliotek, Torups bibliotek eller Unnaryds bibliotek och hämta ett Läskort. Du kan hämta ut ditt läskort tidigast den 11 juni. Passa samtidigt på att låna böcker, ljudböcker eller talböcker. Under sommaren ska du läsa eller lyssna på ett visst antal böcker.  

Skriv in bokens titel och författaren namn i Läskortet. Fyll även i ditt namn och adress på Läskortet. När du läst ut en eller flera böcker går du till biblioteket och återlämnar böckerna och visar fram ditt Läskort. Då får du en stämpel i Läskortet för varje läst bok. När du är färdig lämnar du in ditt Läskort och du får välja en gåvobok! Ditt inlämnade läskort är en lottsedel. Din lott är med i utlottningen av presentkort på böcker och biobiljetter. 

Det finns tre olika Läskort beroende på din ålder.
För dig som ännu inte börjat skolan, högläsning (eller egen läsning) av tio böcker
För dig som går i grundskolan, egen läsning av tio böcker
För dig som är 16 år och uppåt, egen läsning av sex böcker
Läs mer om Sommarboken
Trevlig Sommar!

Kontakt