Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Språkstart Halland

Familjer med barn som är sex månader gamla och bor i Hylte kommun kan få hembesök av en språkstartare. Besöken ingår i satsningen Språkstart Halland, som riktar sig till små barn och vuxna i deras närhet i syfte att stärka små barns språkutveckling.

Att vara språkstartare innebär att genom hembesök, diskussion och olika aktiviteter ge barnet tillsammans med föräldrarna redskap, tips och de bästa förutsättningarna för att utveckla och arbeta med språk och kommunikation i ett tidigt skede. Det ska inspirera och vara en hjälpande hand i barnets språkutvecklingsresa.

Bemötandet är väldigt viktigt för oss. Varje besök är unikt och anpassas efter familjens behov. Första besöket sker när barnet är sex månader. Under besöket får familjen tips och ett språkpaket med utvalt innehåll som inspirerar till att läsa, sjunga, rimma och ramsa tillsammans. Besöken och språkpaketen är gratis för familjerna. Vid ett års ålder erbjuds ytterligare ett hembesök då nästa språkpaket delas ut. Innan barnet fyllt tre år kommer familjen att få möjlighet att vara med på flera aktiviteter som uppmuntrar till att leka med språket.

Språkstart Halland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en satsning som kommer att ske löpande. När barnen är cirka 18 månader bjuds familjerna in till en konsert på biblioteket med sång, musik och rörelse.

Kontakt