Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Läsfrämjande verksamhet för barn & unga

Bokgåvor De små barnens bok och Var är tårtan?

Bokgåvor

Alla 10-månaders bebisar och 3-åringar får presentkort på bokgåvor från BVC. Föräldrarna är sedan välkomna till något Hyltebiblioteken för att hämta ut böckerna. Bebisarna får De små barnens bok som är en samling med sånger, ramsor, sagor, fingerlekar och med massor av fina illustrationer. 3-åringarna får den textlösa boken Var är tårtan? som innehåller flera parallella berättelser, där det finns mycket att upptäcka på bilderna och tala om. 6-åringarna får också en bokgåva, se nedan.

Förskoleklass

Alla kommunens 6-åringar bjuds in till biblioteket 3-4 gånger/termin. Vi tycker att det är viktigt att barnen lär sig att de är välkomna till biblioteket och att det är kul att låna och läsa böcker. Barnen får ett eget lånekort, lär sig lite bibliotekskunskap och har sagostund. Vid det sista tillfället delar vi ut en bokgåva, titeln varierar från år till år.

Bokprat

Varje skolklass i kommunen ska erbjudas minst ett bokprat/termin, i mån av tid. Antingen kommer klassen till biblioteket eller så åker vi ut till kommunens småskolor. Bibliotekarien berättar om ett antal böcker, som barnen sedan erbjuds att låna. Tanken är att väcka barnens läslust och hjälpa dem att hitta en bok på rätt nivå.

Sommarboken

Det är bra om framför allt yngre skolbarn underhåller sina läsning under sommaren, så att de inte tappar läsförmåga under ledigheten. Biblioteket uppmuntrar barn och vuxna till läsning genom att erbjuda Sommarboken. Deltagarna läser tio valfria böcker, talböcker eller ljudböcker och belönas med en bokgåva samt deltar i utlottningen av presentkort till bokhandeln och biobiljetter.

Läs mer om Sommarboken här!

Kontakt