Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Databaser

Bibblan guidar

​Bibblan guidar är en informationstjänst från Sveriges bibliotekarier med länkar till olika databaser och webbplatser inom många olika ämnesområden. Mycket användbar för dig som vill hitta information från bra källor.


Databas via lånekortsnummer - Stipendiesök i Global Grant

Global Grant är en databas där du kan söka efter olika stöd och stipendier. Logga in med ditt lånekortsnummer så får du åtkomst till Global Grant.

Hallandsbibliografin

Om projektet Halland i litteraturen
"Halland i litteraturen" är ett projekt som Regionbibliotek Halland ansvarar för. Det sker i samarbete med kommunbiblioteken i Halland och högskolebiblioteket i Halmstad. Målet är att göra litteraturen om Halland tillgänglig för skolor, hembygdsforskare och en bred allmänhet.

Halland i litteraturen är en databas med referenser till böcker, artiklar och annan media som handlar om Halland. Du kan söka på författare, titel, men även på ämnen eller ortsnamn.
Du kommer till projektets webbplats via denna länk: Halland i litteraturen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Att hitta litteraturen kan du få hjälp med på ditt bibliotek. Databasen växer hela tiden med nya referenser till material om Halland. Förutom böcker lägger vi in referenser till artiklar i tidskrifter, uppsatser i samlingsverk, årsböcker och andra periodiska publikationer. Vår målsättning är att ge en heltäckande bild över litteratur och annan media som handlar om Halland.

I projektet ingår även att lägga in referenser till det äldre materialet om Halland. Då utgår vi ifrån de tryckta bibliografier som finns om Halland. Källa : http://www.hallandsbibliografin.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Plugga körkortsteori gratis med Trafiko

Nu kan du plugga körkortsteori gratis med Trafiko Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på biblioteket. Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.

Så här gör du för att studera med Trafiko på biblioteket:
1. Anslut till bibliotekets WiFi med din mobil, surfplatta eller dator.
2. Ladda ner appen ”Trafiko” i App Store Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
eller Google Play Öppnas i nytt fönster. eller gå in på trafiko.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
3. Skapa ett konto eller logga in.
4. Börja plugga teori. Lycka till!


Kontakt