Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Om Hylte kommun

I Hylte kommun lever du nära din familj, dina vänner och arbetskamrater. Du har nära till jobbet, naturen och barnens skola.

Må bra i Hylte

I Hylte är livet lite enklare. Här finns det tid att mötas. Det är en stor trygghet att leva på en plats där människor känner varandra, där ditt engagemang gör skillnad både på arbetet och på fritiden. Tempot i Hylte är lite lugnare, det är lätt att må bra och trivas. Vi tror att ett aktivt och socialt liv nära service och natur skapar välmående.

Inlandskommun

Hylte kommun är den enda inlandskommunen i Hallands län. Landskapet präglas av skog, vatten och mindre byar och samhällen. Centralorten Hyltebruk grundades år 1909 kring pappersbruket vid Nissans strand. Hylte kommun är idag den största arbetsgivaren i kommunen med drygt 1000 anställda.

Belägen i två landskap

Kommunen är belägen i två olika landskap, Halland och Småland. Kommunens totala yta är 1047 kvadratkilometer. Invånarantalet är ungefär 11 000 personer. En stor del av invånarna är bosatta i tätorterna Hyltebruk, Torup och Unnaryd.

Nära till staden

Det är cirka 50 kilometer från västkusten och städerna Halmstad och Falkenberg till Hyltebruk. Tidsmässigt tar det 1,5 timme med bil från Göteborg till Hylte, lika mycket från Helsingborg och ytterligare en timme från Köpenhamn. Kommer du norrifrån, från Jönköping, har du drygt 1,5 timme till centralorten.

Välkommen hit!

Kontakt