Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Hylte kommun – Årets kommun 2021

Årets kommun

Kommunchef Emma Gröndahl och kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) tog emot priset som Årets kommun.

Hylte kommun har tilldelats Riksorganisationen Hela Sverige ska levas utmärkelse Årets kommun 2021. Detta med motiveringen: ”Hylte kommun ser landsbygdsfrågorna som en del av sitt DNA. Det innebär bland annat att kommunen satsar på sina lokala skolor, att ungdomar får gratis kollektivtrafik, att alla invånare som vill, kommer att ha fiber senast i slutet av år 2021. Ny detaljplan är på gång för boende i hela kommunen och kommunen planerar att införa ortsutvecklingsprogram”

Priset togs emot av kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) och kommunchef Emma Gröndahl.

–Jag är väldigt stolt och det är fantastiskt att få denna utmärkelse. Det är ett kvitto att vi är på rätt väg och visar på vad vi åstadkommit tillsammans för att utveckla kommunen. Vi har valt att fokusera på att möjliggöra för såväl boende, civilsamhälle och för företag att verka i hela kommunen. I Hylte finns den kommunala servicen nära medborgaren, oavsett var individen valt att bosätta sig. Som en landsbygdskommun betyder det mycket att vi kan få vara stolta och se allt bra som faktiskt utförs, det är en bra grund att stå på och ger oss en morot till att ta oss an de utmaningar som står framför oss, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande

– Det är jätteroligt, och jag vill tacka alla medborgare och personal i kommunen. Som kommun har vi ambitionen att samtliga insatser ska leda till det större målet, att göra Hylte kommun till en är mer attraktiv landsbygdskommun. Det gör vi bland annat genom att vi ska lyssna mer på våra invånare. Under 2022 inleds arbetet med en medborgardialog där du som bor och verkar i Hylte får möjlighet att säga vad du tycker är viktigt för framtiden. Vi arbetar även vidare med att bli en ännu bättre kommun att driva företag i, vi ser redan nu resultat i det arbetet och även om vi är stolta så tar inte resan slut här, säger Emma Gröndahl, kommunchef.

Om utmärkelsen

Årets kommun delas ut sedan 1984, sedan 1993 står organisationen Hela Sverige ska leva bakom utmärkelsen. Utmärkelsen tilldelas den kommun som på ett engagerat och framgångsrikt sätt arbetar för balans mellan tätort och landsbygd och som har ett tydligt ställningstagande att alla områden i en kommun behöver utvecklas för att hela kommunen ska leva.

Kontakt