Hylte kommun logotyp

Utställning och skolavslutning på Landeryds skola

Elever, föräldrar och personal på Landeryds skola har samlats på skolgården för att tacka av alla elever inför sommaren.

På Landeryds skola var det inte vilken skolavslutning som helst. Efter själva avslutningen samlades elever, föräldrar och anhöriga på andra våning i skolan för att se på den stora utställning eleverna gjort inför avslutningen.

I samband med att Hylte kommun fyller 50 år har det gjorts flera olika arbeten i skolorna där eleverna tolkar Hylte 50 år. På Landeryds skola har alla elever fått berätta vilken plats som är deras favorit i kommunen. Bland bilderna och alstren fanns allt från sitt eget rum där hemma till olika badplatser, Ica och Coop för att man tycker om att köpa godis, hos kossorna, på studsmattan eller i poolen.

- Det är ju ur elevperspektivet och vad de tänker om Hylte kommun. Jag är så förundrad över elevernas kreativitet att hitta bilder och skriva texten som de har gjort. Jag är jätteimponerad, berättar rektor Maria Gull Erlandsson.

Maria berättar att det är på initiativ av pedagogerna på skolan som man har genomfört det här projektet. I gymnastiksalen där utställningen hade hängts upp hördes många fina ord från föräldrar och anhöriga som, likt rektor Maria, var imponerade över elevernas prestation.

I bildspelet nedan kan du se ett urval av elevernas bilder och texter.

Lämna synpunkter på sidan här

Senast uppdaterad: