Hylte kommun logotyp

Medborgare berättar: Så minns vi Hylte

Här kan du ta del av våra kommmuninvånares egna berättelser. Vad hände i deras liv kring Hylte kommun under 1974 eller åren där omkring? Byggde de hus? Drev de företag? Gifte de sig, eller fick de barn? Vissa studerade kanske eller jobbade extra? Påverkade bensinransoneringen livet i vardagen? Luta dig tillbaka, läs och minns!

Första Hallänningen född i Småland

"Min berättelse startar i december 1973. Beräknad födelse var Lucia 13 december 1973. Vi bodde i Unnaryd och tillhörde Värnamo lasarett. Inget hände och när tiden var kommen mellan jul och nyår lades jag in på Värnamo BB. Flera igångsättningar gjordes men barnet ville inte komma. Nyårsdagen skulle jag flyttas till Halmstads BB för då gick vi över till Hallands län. Men den dagen satte värkarbetet in och i det skedet kunde jag inte flyttas. Klockan 18.20 på nyårsdagen såg Jeanette dagens ljus. Jag fick ligga kvar en vecka på sjukhuset. Eftersom det var bensinransonering kom Stig Karlsson på Unnaryds taxi och hämtade oss med skolbussen. De hade ju fått extra tilldelning av bensin. Det fanns inga babybilstolar på den tiden så Jeanette låg i barnvagnsinsatsen som stod i baksätet på skolbussen."

Vi flyttade in i vårt nybyggda hus

"Vi flyttade in i vårt nybyggda hus på Smultronvägen som Bernt med hjälp av sin pappa, min pappa med flera byggt. Vår dotter Linda fyllde 2 år och jag började jobba efter mammaledigheten. Jag jobbade på laboratoriet på bruket."

Sista repmånaden

"1974 började jag bygga vårt hus. Jag gjorde min sista repmånad och PM2 på bruket startades upp."

Vill du berätta din historia?

Berätta och dela med dig av din egen historia om vad du gjorde 1974. Din historia kommer att publiceras på hylte.se och i Hylte kommuns sociala medier. Vi publicerar inte ditt namn offentligt, där är du anonym.