Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Fritidskort för unga under 20 år

Hylte kommun erbjuder dig som är folkbokförd i kommunen och är under 20 år avgiftsfritt resande med Hallandstrafiken under vissa tider på dygnet. För att ta del av detta anmäler du dig via kommunens e-tjänst som du når genom länken längre ner på sidan. Du får sedan ett Fritidskort skickad hem till dig. Erbjudandet är personligt och gäller endast personer som är folkbokförda i Hylte kommun och är mellan 7 och 19 år (födda år 2002 till 2015).

Har du inte ett fullständigt personnummer kan du kontakta kontaktcenter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (kontaktuppgifter finns längst ner på sidan) så hjälper de dig med anmälan.

Fritidskort för unga förlängs över hela 2022 – så får du som redan har ett kort din nya biljett

Du som redan har fritidskort för unga får senast den 15 juni en ny Hallandstrafikenbiljett från Hylte kommun. Skillnaden mot tidigare är att din nya biljett kopplas direkt till det kort du hämtade ut vid årsskiftet eller under vårterminen 2022. Du behöver alltså inte göra något. Biljetten heter Fritidsbiljetten Plus.

Har du tidigare registrerat ditt kort på Mitt konto hos Hallandstrafiken och flyttat nuvarande biljett till Hallandstrafikens app kommer vi skicka biljetten direkt till din app. Du hittar den under Biljetter i appen.

Jag har inte haft kort innan och vill ansöka – när får jag mitt kort?

När du har gjort din ansökan tar det cirka två arbetsveckor att få ditt kort hemskickat.

Var kan jag resa?

Fritidskortet avser fritt resande med Hallandstrafikens bussar samt Öresundstågen, Krösatågen och Västtågen inom hela Halland.

När kan jag resa?

Den gamla biljetten, som är giltig fram till och med den 15 juni, gäller mellan kl. 15.00–04.00 måndag–fredag, samt dygnet runt lördagar och söndagar (samt vid lov och helgdagar)
Den nya biljetten gäller dygnet runt under perioden 16 juni–15 augusti. Från den 16 augusti till 31 december gäller biljetten mellan kl. 15.00–04.00 måndag–fredag, samt dygnet runt lördagar och söndagar (samt vid lov och helgdagar). Resor som du gör under andra tider bekostar du själv.

Viktigt!

När du har fått ditt Fritidskort är det viktigt att du går in på Hallandstrafikens webbplats och registrerar kortet under Mitt konto. Är kortet inte registrerat kan du inte få ett nytt, varken från Hallandstrafiken eller Hylte kommun, om du skulle tappa kortet. Om du har registrerat ditt kort och tappar det försvinner inte biljetten då den fortsatt är kopplad till ditt konto. Du kan då hämta ett nytt plastkort i Hallandstrafikens kundservicebutiker eller hos deras återförsäljare. Det nya kortet registrerar du sedan på Mitt konto och kopplar därefter Fritidsbiljetten till kortet. Tänk på att du även kan flytta din biljett till Hallandstrafikens app via Mitt konto.

Kontakt