Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Fritidskort för unga under 20 år

Hylte kommun erbjuder dig som är folkbokförd i kommunen och är under 20 år avgiftsfritt resande med Hallandstrafiken under vissa tider på dygnet. För att ta del av detta anmäler du dig via kommunens e-tjänst som du når genom länken längre ner på sidan. Du får sedan ett Fritidskort skickad hem till dig. Erbjudandet är personligt och gäller endast personer som är folkbokförda i Hylte kommun och är mellan 7 och 19 år (födda år 2003 till 2016).

Har du inte ett fullständigt personnummer kan du kontakta kontaktcenter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (kontaktuppgifter finns längst ner på sidan) så hjälper de dig med anmälan.

Fritidskort 2023

Ansökan för 2023 har öppnat. Du som ansöker kan nu välja mellan att få kortet hemskickat eller enkelt beställa det så att du får det i Hallandstrafikens app. Om du hellre föredrar att få biljetten direkt i appen så behöver du ha Hallandstrafikens app installerad, samt registera ditt telefonnummer i appen.

OBS! Tänk på att du bara kan ansöka en gång. Antingen ansöker du om ett fysiskt kort eller om du vill ha kortet i Hallandstrafikens app.

Ansök här för att få ett vanligt fysiskt kort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansök här för att få ditt kort i Hallandstrafikens app i telefonen  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jag har inte haft kort innan och vill ansöka – när får jag mitt kort?

När du har gjort din ansökan tar det cirka två arbetsveckor att få ditt kort hemskickat.

Observera att det även finns handläggningstid för dig som beställer biljett i appen, det kan ta upp emot 1 veckan innan du ser din biljett.

Var kan jag resa?

Fritidskortet avser fritt resande med Hallandstrafikens bussar samt Öresundstågen, Krösatågen och Västtågen inom hela Halland.

När kan jag resa?

Fritidskortet avser fritt resande med Hallandstrafikens bussar, Öresundstågen, Krösatågen och Västtågen i hela Halland kl. 15.00–04.00 måndag-fredag skol- och studiedagar, samt dygnet runt lör- och söndagar och lov som gäller för Hallands skolor. Resor som du gör under andra tider bekostar du själv.

Viktigt!

När du har fått ditt fysiska fritidskort är det viktigt att du går in på Hallandstrafikens webbplats och registrerar kortet under Mitt konto. Är kortet inte registrerat kan du inte få ett nytt, varken från Hallandstrafiken eller Hylte kommun, om du skulle tappa kortet. Om du har registrerat ditt kort och tappar det försvinner inte biljetten då den fortsatt är kopplad till ditt konto. Du kan då hämta ett nytt plastkort i Hallandstrafikens kundservicebutiker eller hos deras återförsäljare. Det nya kortet registrerar du sedan på Mitt konto och kopplar därefter fritidsbiljetten till kortet. Tänk på att du även kan flytta din biljett till Hallandstrafikens app.

Kontakt