Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Energibidrag och skatteavdrag

För dig som ska installera solceller eller planerar sätta upp en laddstolpe till elbil hemma finns på denna sida lite nyttiga länkar.

Solcellsstöd

Det finns ett statligt stöd för installation av solceller. Stödet kan sökas av både privatpersoner, företag och organisationer. Stödnivån är max 20 procent av kostnaden. Stödet är rambegränsat, det vill säga att pengar bara betalas ut så länge de avsatta medlen räcker. Stödet söks hos Länsstyrelsen. Mer information hittar du på Energimyndighetens webbplats Länk till annan webbplats. samt på Länsstyrelsens webbplats. Länk till annan webbplats.

Stöd för batterilagring

Du kan också få stöd för batterilagring av din egenproducerade el. Upp till 60 procent av kostnaderna kan du få i bidrag. Läs mer på energimyndighetens hemsida Länk till annan webbplats..

ROT-avdrag

Du kan få skatteavdrag för arbetskostnaden för reparationer om- och tillbyggnader. Till exempel arbetskostnad vid byte av fönster, tilläggsisolering med mera. Du hittar mer information om ROT-avdrag på Skatteverkets webbplats. Länk till annan webbplats.

Ladda-hemma-stödet

Du kan få stöd från Naturvårdsverket för att sätta upp en laddstolpe till elbil hemma. Läs mer på Naturvårdsverkets webbplats Länk till annan webbplats..

Kontakt