Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Kulturskola

Kulturskolan i Hylte har ungefär 270 elever, från 6 till 18 år. Skolan tar även emot vuxna elever i mån av plats. Många elever undervisas på instrument och sång, men skolan erbjuder även grupper i bild och form, film och steppdans. Undervisningen sker i grupp eller individuellt, eller i mindre ensembler i olika genrer.

Framträdanden

Kulturskolans elever får många tillfällen att framträda under sina år på skolan. Skolan är ute och spelar på äldreboenden, i kyrkor, för föreningar och i andra sammanhang ett 20-tal gånger årligen, utöver de egna konserter som anordnas för föräldrar eller allmänheten. Bildelever gör utställningar i olika sammanhang. För instrumentelever anordnas det ibland heldagar och lägerhelger när det spelas intensivt under en lite längre tid.

  • Konsert tisdag 4 april 2017
    Kulturskolans elever bjuder på konsert samtidigt som elever och lärare presenterar flera skolans olika instrument. Alla är varmt välkomna!
    Örnaskolans aula, kl. 18.00

Samarbete med grundskolan

Med jämna mellanrum samarbetar Kulturskolans lärare tillsammans med elever och lärare på grundskolan i olika projekt. Några teman för projekten har exempelvis varit "Fruktsallad", "Djur i dur", "Transportmedel", "Häxor och troll" och "Rymdmusikal". Kulturskolan samarbetar också med grundskolan vid avslutningar, luciasamlingar, basarer och liknande.

Sidan uppdaterades: 2017-03-03

Kontaktinformation