Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Solgläntans förskola

Solgläntans förskola i Långaryd är en liten och trygg 1-5 års förskola med två avdelningar, Tuvan 1-3 år samt Stubben 3-5 år. För närvarande är det 34 barn inskrivna och sju pedagoger som arbetar på Solgläntan. Barnen är indelade i tre grupper under större delen av dagen, detta för att skapa en så bra och trygg förskolevistelse för barnen som möjligt. Vår verksamhet har nyligen flyttat in i nya lokaler och vi har även en helt ny stor fin utegård. Solgläntans förskola ligger i nära anslutning till Höstro och de flesta barn på förskolan äter lunch där.

Vi firar även bl.a. jul, påsk och lucia tillsammans. Det innebär naturliga mötesplatser för den yngre och den äldre generationen. Vi har nära till skog och andra grönområden som vi gärna utnyttjar i vår pedagogiska verksamhet.

Under 2018 arbetar vi med följande fokusområden:

  • Kommunikation - Barnen ska få möjlighet att träna och utmana sin kommunikativa förmåga genom bl.a. lek, boksamtal, känslosamtal, sånger och ramsor.
  • Matematik- vi arbetar med färger och former men även med programmering genom Beebot och Dash-och-dot.
  • Motorik- vi vill att barnen ska få möjlighet att träna och utveckla sin motorik. Det gör vi bl.a. genom vistelse i skogen, gymnastik, finmotoriska övningar och samarbetsövningar.

På Solgläntan har vi ett aktivt föräldraråd som träffas två gånger per termin. För mer information om vår verksamhet se Solgläntans instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades: 2018-01-31

Kontaktinformation