Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Barnens Hylte

Bada och fiska

Åk ut till Tiraholms Fisk utanför Unnaryd. Där kan du bada och fiska i sjön Bolmen. Titta på ålar och andra fiskar i stora kar. Ät en god gäddburgare eller en smaskig glass på bryggan. Passa också på att ta med dig föräldrarna på tipspromenaden vid sjön. För dig som är under 16 år är fisket gratis!

www.tiraholm.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Botanisk/zoologiskt strövtåg och medeltidskyrka

I Femsjö finns en rolig stig som kallas Gula Spåret. Längs den kan du lära dig om de växter och djur som bor och växer i Femsjö skogar. Ta med en picknickkorg, vila och njut en stund på någon av de vackra platser som finns utmed stigen. Passa även på att besöka Femsjö medeltidskyrka som är riktigt gammal - till och med äldre än dina föräldrar!

Kantarelljakt

Vanligen kan du plocka dessa gula godingar från juli till och med oktober, i både löv- och barrskog.

Minigolf, bordtennis och lek

Utmana hela familjen på minigolf och avsluta med en god glass eller en gofika på någon av Hyltes campingplatser. På Vallsnäs kan du även spela bordtennis och i Jälluntofta kan du spela badminton.
www.jalluntofta.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
www.vallsnascamping.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ridning

Finns det något roligare än att rida ut på en tur i skogen? Eller varför inte ta med mamma och pappa på en resa med häst och vagn.
www.cahom.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skolan förr i tiden

Vill du veta hur det såg ut i skolan förr i tiden? Besök våra spännande skolmuseer.
Slätteryds skolmuseum i Unnaryd, telefon: +46(0)706-82 66 32
Drängsereds skolmuseum i Drängsered, telefon +46(0)345-311 11

Spelstallet – spel för hela familjen

Utmana föräldrarna på biljard, bordtennis eller pilkastning. Fortsätt med att spela fotboll- och ishockeyspel med syskonen. Eller varför inte spela ett gammalt hederligt brädspel som till exempel schack? Stäng av mobilen och iPaden för att umgås på riktigt! För bokning och information kontakta Pensionat Sågknorren.

www.sagknorren.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Spännande skymningsvandring

Vi går en runda på 2,5 km med små stopp, där du får höra en historia. Promenaden görs med fördel i skymningen. Du får en lykta att bära med, som ger lite trolskt sken när du vandrar på stigen. Det ingår även en liten överraskning nere vid sjön. Boka hos Pensionat Sågknorren.

www.sagknorren.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Trädsafari i Knallhult

Hur många olika träd känner du till? Kan du para ihop löven med trädet? På vår vandring genom skogen får du lära dig minst tio olika träds kännetecken med löv, grenverk, bark och blad. Du får en dokumentation om vad vi lär oss samt förfriskningar. Boka hos Pensionat Sågknorren.

www.sagknorren.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Unneparken - naturlekplats

Gräv i den stora sandlådan, klättra, balansera, testa kroppen med olika utmaningar eller bygg en koja. Här finns också en mysig grillplats och massor av aktiviteter för såväl stora som små. En plats där hela familjen kan umgås. Parken ligger mitt i Unnaryd med närhet till bad, boulebana, shopping, fotboll- och marknadsplats.

Örnalyckan - tillgänglighetsanpassad allaktivitetsplats

Linbana, klätternät, voltstänger, rutschbana och lekborg med specialbyggda ramper. Här finns något att göra för alla barn, oavsett fysiska förutsättningar. Belägen vid Hyltebruks idrottsplats Örnvallen utmed gamla Nissastigen.

Sidan uppdaterades: 2017-12-11

Kontaktinformation