Hoppa till innehåll Hoppa till meny

En väg in - kontakten med myndigheterna

Efter att du fått ditt permanenta uppehållstillstånd i Sverige hänvisar Migrationsverket dig vidare till Arbetsförmedlingen, Skatteverket, Försäkringskassan och Hylte kommun. Det är många myndigheter du behöver besöka.

Det är inte lätt att veta vem som har hand om vilka frågor och vart du ska vända dig. För att underlätta för dig och hjälpa dig in i det svenska samhället finns ”En väg in” i på Järnvägsgatan 19 i Hyltebruk. Där finns personal från Hylte kommun, Arbetsförmedlingen, Skatteverket/Försäkringskassan och Integration Halland.

Samlas på ett ställe

Hylte kommun har en viktig roll eftersom kommunen ansvarar för till exempel mottagande, samhällsorientering, barnomsorg och skola. Du hittar kommunens integrationshandläggare här. Det är de som arbetar med det första mottagandet vilket innefattar bland annat utbetalning av försörjningsstöd.

Projektet Integration Halland finns också på ”En väg in”.

Servicekontoret (Skatteverket/Försäkringskassan) har en servicehandläggare på ”En väg in” en dag i veckan. Servicehandläggaren är en person som hjälper till med det som kallas flytt till Sverige. Detta är det första steget för att du ska få ditt personnummer som behövs för att kunna skaffa ID kort, få andra förmåner med mera. Övriga ärenden som du kan tänkas ha till Servicekontoret får göras via digitala tjänster, telefon eller genom besök på Servicekontoret i Halmstad. Du kan få viss hjälp med svar på frågor på plats.

Öppet på En väg in

Öppettider från 3 maj 2017.

Dag

Vem är på plats?

Öppet klockan

Måndag

Arbetsförmedlingen
Hylte kommun (socialtjänst och skola/förskola)

10.00-12.00 och 13.00-15.00

 Onsdag

Arbetsförmedlingen
Skatteverket/Försäkringskassan
Hylte kommun (socialtjänst)

10.00-12.00 och 13.00-15.00


Övriga dagar finns det möjlighet för kommunens handläggare att boka besök

Sidan uppdaterades: 2017-09-25

Kontaktinformation