Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Att lära sig svenska

Att lära sig svenska är det bästa sättet att komma in i det svenska samhället och bli en del av det. För de som inte har svenska som modersmål är ett aktivt deltagande i vardags- och arbetslivet viktigt.

Svenska för invandrare

Svenska för invandrare (SFI) är en utbildning för vuxna personer med annat modersmål än svenska. Genom utbildningen ska du få grundläggande kunskaper så att du kan prata svenska i vardagslivet och arbetslivet.

Eftersom det kommit många nyanlända till Hylte kommun finns det tyvärr inte plats direkt för alla på SFI utan du får troligtvis stå i kö. Information om när du kan få en plats skickas till den adress där du är folkbokförd.

Språkcafé

Det finns flera aktörer som anordnar språkcafé i kommunen, bland annat Svenska kyrkan och Röda korset. Alla är välkomna till språkcaféerna och tanken är att de som är svenskspråkiga ska komma och umgås och prata med dig som är nyanländ.
Titta om det finns något språkcafé på din ort.

Lär dig svenska på egen hand

Länsstyrelsen har tagit fram en portal för samhällsinformation som riktar sig till dig som är ny i Sverige och vill hitta information om det svenska samhället. Nu finns det olika hjälpmedel och verktyg där du kan träna svenska själv eller med andra.
Gå in på informationssverige.se och lär dig svenska!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterades: 2017-07-06

Kontaktinformation