Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Den egna kontrollen för livsmedelsbranschen

För att de olika delarna i din verksamhet ska kunna fungera på ett säkert sätt behöver du ha ett kontrollsystem med tydliga rutiner som är enkla att följa och förstå. Rutinerna kan vara skriftliga eller muntliga. Det viktiga är att alla i företaget är väl insatta i rutinerna och att ny personal lätt kan ta del av dem.

Ska du göra ett egenkontrollprogram för din verksamhet? Utgå gärna från kommunens exempel på egenkontrollprogram. Om några av kontrollområdena inte är aktuella för din verksamhet behöver de naturligtvis inte tas med. Du hittar alla mallar du behöver i mapparna nedan.

Mallar för egenkontroll

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Föregående
Rutin för ankomstkontroll av varor och emballage.docxöppnas i nytt fönster 17.4 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för avfallshantering.docxöppnas i nytt fönster 19.9 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för förpackningsmaterial.docxöppnas i nytt fönster 22.2 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för förvaring och hantering av livsmedel.docxöppnas i nytt fönster 20.8 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för hantering av kundreklamationer,misstänkt matförgiftning.docxöppnas i nytt fönster 20.5 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för internrevision.docxöppnas i nytt fönster 21 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för kontroll av lufttemperatur i kylar och frysar.docxöppnas i nytt fönster 18.2 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för märkning av förpackade livsmedel.docxöppnas i nytt fönster 21.6 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för märkning livsmedelsbutiker.docxöppnas i nytt fönster 17.8 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för nedkylning av värmebehandlade livsmedel.docxöppnas i nytt fönster 16.9 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för personlig hygien.docxöppnas i nytt fönster 20.3 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för rengöring.docxöppnas i nytt fönster 23.9 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för skadedjur.docxöppnas i nytt fönster 19.1 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för spårbarhet.docxöppnas i nytt fönster 16.8 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för temperaturkontroll av diskmaskin.docxöppnas i nytt fönster 17.1 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för tester och utvärderingar - verifiering.docxöppnas i nytt fönster 18.9 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för underhåll av lokaler.docxöppnas i nytt fönster 18.7 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för utbildning.docxöppnas i nytt fönster 18.9 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för utleverans av kylda livsmedel.docxöppnas i nytt fönster 17.1 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för utleverans av varm mat.docxöppnas i nytt fönster 17.4 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för vatten.docxöppnas i nytt fönster 16.8 kB 2017-02-07 08.23
Rutin för återupphettning,tillagning,varmhållning.docxöppnas i nytt fönster 18.3 kB 2017-02-07 08.23

Sidan uppdaterades: 2017-02-20

Kontaktinformation