Hoppa till innehåll Hoppa till meny
  • 2018-05-23 09.47

    Eldningsförbud i Hylte kommun

    Från och med den 23 maj klockan 12:00 råder det eldningsförbud i Hylte kommun. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och ...

Försäljning av livsmedel

Samhällsbyggnadskontorets miljöenhet har ansvaret för livsmedelskontrollen av kommunens livsmedelsföretag. I Hylte kommun finns ca 150 livsmedelsföretag, dessa utgörs av bland annat bagerier, kiosker, pizzerior, butiker, restauranger, skolor, äldreboenden, gatukök, caféer, vattenverk. Miljöenheten gör regelbundna kontrollbesök på dessa livsmedelsanläggningar för att kontrollera att livsmedelsföretagarna följer livsmedelslagstiftningen. Målet med livsmedelskontrollen är att kontrollera att kommunens livsmedelsföretagare säljer och serverar säkra livsmedel. Miljöenheten gör både oanmälda och anmälda kontrollbesök hos livsmedelsanläggningarna.

Anmälan om registrering av livsmedelsanläggning

Funderar du på att starta ett livsmedelsföretag eller ta över någon annans livsmedelsanläggning? I stort sett all livsmedelshantering utanför det egna hemmet ska registreras eller godkännas innan den startar. Det gäller även om du tar över en befintlig verksamhet.

Sidan uppdaterades: 2017-07-04

Kontaktinformation