Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Försäljning av livsmedel

Samhällsbyggnadskontorets miljöenhet har ansvaret för livsmedelskontrollen av kommunens livsmedelsföretag. I Hylte kommun finns cirka 150 livsmedelsföretag, dessa utgörs av bland annat bagerier, kiosker, pizzerior, butiker, restauranger, skolor, äldreboenden, gatukök, caféer och vattenverk. Miljöenheten gör regelbundna kontrollbesök på dessa livsmedelsanläggningar för att kontrollera att livsmedelsföretagarna följer livsmedelslagstiftningen. Målet med livsmedelskontrollen är att kontrollera att kommunens livsmedelsföretagare säljer och serverar säkra livsmedel. Miljöenheten gör både oanmälda och anmälda kontrollbesök på livsmedelsanläggningarna.

Anmälan om registrering av livsmedelsanläggning

Funderar du på att starta ett livsmedelsföretag eller ta över någon annans livsmedelsanläggning? I stort sett all livsmedelshantering utanför det egna hemmet ska registreras eller godkännas innan den startar. Det gäller även om du tar över en befintlig verksamhet.

Läs med om att starta livsmedelsföretag och ansök häröppnas i nytt fönster

Kontakt