Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Våra bibliotek och öppettider

Hylte kommun har tre folkbibliotek; Hylte folkbibliotek, Torups bibliotek och Unnaryds bibliotek. Information om respektive biblioteks öppettider hittar du i menyn till vänster.

Låna och lämna på närmsta bibliotek

Det går boktransporter mellan de tre biblioteken för att erbjuda dig en bra service. Du kan reservera medier som finns i bibliotekens gemensamma bestånd (inklusive Örnaskolans bestånd) och hämta ut det på det bibliotek som passar dig bäst. Du kan återlämna medier på det kommunbibliotek som du för tillfället har närmast till. Har du lånat böcker i Torup går det bra att återlämna dem på Hyltes eller Unnaryds bibliotek.

Inköpsförslag

Är det något du saknar? Du är välkommen att lämna inköpsförslag, antingen direkt till personalen i biblioteket eller via bibliotekskatalogen på webbenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fjärrlån

Om en bok inte finns på något av våra bibliotek kan vi erbjuda fjärrlån från andra bibliotek i Sverige mot en kostnad på 10 kr. Fjärrlånereglerna hittar du under rubriken Läsa låna och uppleva > Fjärrlånöppnas i nytt fönster.

Utställningar och kulturarrangemang

Biblioteken har utställningar och olika kulturarrangemang. Mer information hittar du på Läsa, låna och uppleva/Händer på Hyltebibliotekenöppnas i nytt fönster och Biblioteket för barn & unga/ Barnkultur.öppnas i nytt fönster

Välkommen in!

Sidan uppdaterades: 2017-10-03

Kontaktinformation