Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2013-10-04

Vägar till ett rikt språk - måndag 7/10 föreläsningsdag på Hylte bibliotek under Dyslexiveckan

Under Europeiska Dyslexiveckan anordnar Hyltebiblioteken föreläsningsdag för att främja läs & skrivinlärning. Föreläsningarna vänder sig till alla med intresse för språkutveckling som pedagoger & föräldrar

Dyslexiföreläsningar på Hylte bibliotek Plats: Hörsalen, Hylte folkbibliotek Datum: Måndagen den 7 oktober kl. 16.00

Kl 16 Vägar till ett rikt språk - Gun-Britt Hedström,
pedagog och föreläsare. En lyckad läs- och skrivinlärning bygger på att pedagoger, med fantasi och struktur, metodiskt stödjer barnen i deras utveckling. Tillsammans med eleverna utforskas språket genom att experimentera med bokstäver, ord, meningar och texter på ett lustfyllt sätt. Om eleverna förstår och behärskar det talade och skrivna språkets olika byggstenar har de goda förutsättningar för skolarbetet i stort. Gun-Britt ger flera praktiska tips på hur pedagogen kan väva in detta i det dagliga skolarbetet.

Kl. 17.45 Föreläsning om appar med Johanna Kristensson,
Johanna arbetar som Logoped på Kärnhuset, Halmstad. Hon har även en känd blogg som heter ”Logopeden i skolan” http://logopedeniskolan.blogspot.se/länk till annan webbplats Johanna föreläser om att det finns appar till mobiltelefonen som kan vara till god hjälp för att underlätta vardagen för personer med dyslexi.

Kl. 19.00 Vägar till ett rikt språk - Gun-Britt Hedström, pedagog och föreläsare Samma föreläsning som kl. 16, se beskrivning ovan.

Arr: Hylte folkbibliotek, Dyslexiförbundet FMLS Hylte & ABF

Sidan uppdaterades: 2015-04-22

Kontaktinformation