Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Publicerad 2018-03-06

Varför detta snack om "digitalisering" och hur påverkar det mitt liv?


Hur digital teknik kan skapa möjligheter för en god livskvalitet i Hylte kommun.

Under detta moment sätts startskottet för Hylte kommuns digitaliseringsarbete och vi kommer att beröra många viktiga frågor kring ämnet. Exempelvis kommer vi att diskutera frågor såsom ”varför snackar alla om digitalisering”, ”hur påverkar den snabba teknikutvecklingen oss i Hylte kommun?” och ”varför måste jag ansluta mig till fiber när jag har en mobiltelefon med bra surf?” Kvällen handlar om att ge en helhetsbild kring hur den tekniska utvecklingen påverkar samhället i dess helhet, vår hälsa och framtid – samt hur kommunen behöver anpassa sitt arbete till människors nya beteende, krav och behov.

Kommunchef Per Borg inleder kvällen genom att beskriva en nulägesanalys kring Hylte kommuns välfärdsutmaningar och ger en framtidsblick på några av de främsta utmaningarna som Hylte kommun står inför de kommande åren. Därefter fortsätter Madeleine Solenhill, Hylte kommuns digitaliseringschef, att beskriva hur digital teknik numera påverkar varje enskild individs vardag och hur denna teknik kan användas på ett smart och värdefullt sätt i såväl kommunens egna verksamheter som för kommunens invånare. Slutligen håller Johan-Christer Svensson, Regionchef Syd och Öst IP Only en presentation kring fiberbyggnationen i Hylte kommun såsom vad de har gjort hittills, vad de kommer att göra och hur framtidens fibernätverk kommer att se ut. Kvällen avslutas med en frågestund där du har möjlighet att prata med talarna.

Målgrupp: Alla som är intresserade av hur Hylte kommun kommer att arbeta med digitalisering, välfärdsfrågor och fiber eller som bara vill få inspiration och kunskap kring hur den tekniska utvecklingen påverkar en hel kommun och dess invånare och framtid.

Datum: Måndag 19 mars
Tid: 17:15-19:00
Plats: Forum, Norra Industrigatan 1 i Hyltebruk
Arrangör: Hylte kommun

 

Madeleine Solenhill, Digitaliseringschef

Madeleine Solenhill, Digitaliseringschef

Per Borg, kommunchef

Per Borg, kommunchef

Johan-Christer-Svensson-Regionchef-Öst-IP-Only

Johan Svensson, Regionchef IP-Only

Sidan uppdaterades: 2018-03-13

Kontaktinformation