Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Publicerad 2018-03-06

Digitaliseringens roll och effekter i politiska sammanhang

Digitaliseringsvecka omslagsbild facebook

Det råder ingen tvekan om att ökad digitalisering i samhället har skapat nya plattformar för politiska aktörer och sammanhang – och ämnet blir ännu hetare under ett rådande valår! Vi har därför bjudit in Frida Stranne, forskare vid Högskolan i Halmstad/Uppsala Universitet och politisk expertkommentator inriktning amerikansk politik att sätta ämnet på sin spets! 

Frida Stranne är idag en av Sveriges främsta politiska expertkommentator och har följt den politiska
aktiviteten i Washington på nära håll sedan 2004 . Under 2012 års presidentval var Frida Stranne en del av Svenska Dagbladets expertpanel och hon har därefter regelbundet skrivit debattartiklar och medverkat i tv, radio och tidningar kring frågor som rör amerikansk politik. Idag är hon krönikör i Expressens och tidningens särskilda USA-expert.

Frida inleder kvällen med en tankeväckande föreläsning utifrån sina erfarenheter från amerikanska val och sätter dem i ett svenskt politiskt sammanhang. Frida har följt flera presidentvalskampanjer och hur man använt olika sociala medier och vilka budskap som väljare lockats av – lärdomar som berör den svenska valrörelsen och därmed Hylte kommun!

Kvällen avslutas med en paneldiskussion kring frågorna om digitaliserings roll och effekter i politiska och demokratiska sammanhang.

De som gästar panelen är:
Viveka Hedbjörk, ansvarig utgivare Hallandsposten, Frida Stranne, forskare Högskolan Halmstad/Uppsala universitet och Ronny Löfquist, kommunstyrelsens ordförande Hylte kommun.

Moderator: Emma Gröndahl, projektledare Integration Halland.

Datum: Torsdag 22 mars
Tid: 18:00-19:30
Plats: Forum, Norra Industrigatan 1 i Hyltebruk
Arrangör: Hylte kommun

 

Viveka Hedbjörk Ansvarig utgivare Hallandsposten

Viveka Hedbjörk Ansvarig utgivare Hallandsposten

Frida Stranne, forskare Högskolan Halmstad/Uppsala universitet

Frida Stranne, forskare Högskolan Halmstad/Uppsala universitet

Ronny Löfquist, kommunstyrelsens ordförande

Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande

Sidan uppdaterades: 2018-03-13

Kontaktinformation