Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Halmstad

SPURT – ditt framtidsspår

Tidigare har SPURT riktat sig till unga nyanlända, mellan 19 och 29 år, men nu finns även möjlighet för äldre att delta. SPURT har både ett samhälleligt och ett individuellt perspektiv. Deltagarna har utbildning med teman som samhällsorientering, sociala normer, diskriminering och svenskt arbetsliv och arbetssökande. Utbildningen sker genom föreläsningar, övningar i grupp och enskilt, och studiebesök. Varje deltagare får sedan studie- och yrkesvägledning och individuell coaching, och det finns även möjlighet till språkpraktik på arbetsplats.

SPURT bygger på Halmstad kommuns tidigare erfarenheter av arbete med KASAM-dialog för unga. KASAM står för känsla av sammanhang, och med KASAM-arbete vill man skapa en meningsfull tillvaro, delaktighet i samhället och en bild av framtiden för individen.

Målet med SPURT är att varje deltagare när kursen är avslutad ska ha kartlagt sina personliga egenskaper och mål, och fört in möjliga vägar mot arbete eller studier i en handlingsplan. Handlingsplanen används sedan i etableringen hos Arbetsförmedlingen för fortsatt planering för framtiden.

SPURT har ett instagramkonto där du kan följa deltagarna och kursledarna: @spurt2017länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt:
Engella Ameri
engella.ameri@halmstad.se

John Wilhelmson
john.wilhelmsson@halmstad.se


Läs detaljerad information om SPURT

 

Kontakt