Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2016-11-07

Siavosh Derakhti föreläste för elever i Hylte

Vad innebär det egentligen att vara svensk? Det var en av frågorna som lyftes då föreläsaren Siavosh Derakhti under onsdagen den 7 november besökte Hylte för att dela med sig av sina erfarenheter till elever på Hylte gymnasieskola och årskurs 8-9 på Örnaskolan.

Siavosh Derakhti är grundare av organisationen Unga mot Antisemitism och Främlingsfientlighet. Vid en ålder av 25 år har han prisats för sitt arbete mot rasism och intolerans och mött världens mäktigaste politiker, däribland USA:s president Barack Obama. Han har varit sommarpratare i P1, invigningstalare på Stockholm Pride och utsetts till en av Europas mest inflytelserika unga under 30 år av tidningen Forbes.

I föreläsningen Från IG till mötet med Barack Obama talade Siavosh om sin kamp mot främlingsfientlighet med buskapet att vi alla måste möta, respektera och skapa förståelse för varandra oavsett bakgrund och etnicitet. Han berättade också om sin egen resa och om hur han tack vare stödet från en av sina lärare gick från att vara en IG-elev med kaxig attityd och trasslig tillvaro till att inse vikten av studier, hårt arbete och inre drivkraft.

Föreläsningarna som anordnades av Boost Hylte ägde rum på Forum i Hyltebruk och samlade uppemot 450 elever och pedagoger.

Sidan uppdaterades: 2016-11-07

Kontaktinformation