Hoppa till innehåll Hoppa till meny

SKRIV! – två kvällar om kreativt skrivande

Är du en av dem som helst av allt spenderar en hel helg uppkrupen i soffan med en spännande bok? Då är du långt ifrån ensam. Att läsa och skriva är ett av de absolut vanligaste intressena hos Sveriges befolkning. Många drömmer också om att själva bli författare och publicera sina texter. Något som idag blivit möjligt tack vare bloggar och andra digitala plattformar.

Men, hur gör man egentligen för att komma igång?

Boost Hylte och Hylte Folkbibliotek inbjuder dig som är intresserad av kreativt skrivande till två kvällar med författaren Sara Beischer. Sara är bosatt i Halmstad och debuterade 2012 med den uppmärksammade romanen "Jag ska egentligen inte vara här". Hon arbetar som författare, föreläsare och krönikör och är utbildad gymnasielärare. 2016 tilldelades hon Hallandspostens kulturstipendium.

Du väljer själv om du vill komma på båda tillfällena eller bara det ena. Som vanligt är det gratis och vi riktar oss i första hand till dig som ungdom och vuxen.

Från idé till utgivning - måndag 27 mars

Sara berättar om hur man går från romanidé till publicering. Hon berättar om sin egen skrivprocess och sitt egna arbetssätt. Du får också konkreta råd i såväl den kreativa processen som i det praktiska arbetet. Kvällen passar både dig som vill utveckla ditt eget skrivande och dig som i första hand vill veta mer om hur en författare arbetar.

Datum: måndag 27 mars
Tid: 18.00 - 19.00
Plats: Hörsalen, Fabriksgatan 1 i Hyltebruk (mitt emot biblioteket)

Skrivarworkshop - måndag 3 april

I denna workshop får du möjlighet att prova på olika praktiska övningar. Fokus ligger på gestaltning, lust och kreativitet. Du får också konkreta råd och tips samt respons på texterna du skriver. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av kreativt skrivande. Det viktigaste är att du är nyfiken.

Datum: måndag 3 mars
Tid: 18.00 - 20.30
Plats: Biblioteket, Fabriksgatan 1 i Hyltebruk

Sidan uppdaterades: 2017-02-28

Kontaktinformation